Domov     Kontaktni podatki     Zgodba o ognju     Energijska učinkovitost     Splošni pogoji uporabe     Vroče novice

Peleti sodijo med najugodnejše energente

Toplozračna kaminska peč na pelete prostor ogreva s pomočjo sevanja in kroženja zraka. Zelo dobro se obnese kot dodatni vir ogrevanja, nameščen imajo lahko tudi ventilator.

Odločitev, kakšne vrste kamina si želimo, si običajno olajšamo tako, da si odgovorimo na vprašanje, kateri energent (gorivo) bomo v kaminu uporabljali. Če imamo les doma, je najboljša rešitev gotovo kamin na drva, če pa moramo les kupovati, je smotrna odločitev za kamin ali kaminsko peč na pelete.

Peleti so sodobno lesno kurivo, narejeno iz stisnjenega suhega in mletega trdega lesa listavcev ali iglavcev. Izdelani so iz suhega odpadnega lesa brez dodanih kemičnih primesi. Koščke drobno zmletega lesa med izdelavo stisnejo pod močnim pritiskom. Najkakovostnejši lesni peleti so narejeni iz 100% lesa, brez kemičnih aditivov, lubja ali drugih materialov. Dosegajo visoko kurilno vrednost, z nizkimi vrednostmi ostanka pepela in vlage. Peleti so eno najugodnejših kuriv.

Toplozračna kaminska peč na pelete prostor ogreva s pomočjo sevanja in kroženja zraka. Zelo dobro se obnese kot dodatni vir ogrevanja, nameščen imajo lahko tudi ventilator. Če je kaminska peč povezana s centralnim sistemom ogrevanja, je najprimernejša izbira toplovodna oz. termo kaminska peč na pelete s toplotnim izmenjevalcem. Toplovodne peči ogrevajo vodo v zalogovniku vode, le-ta pa nato potuje v sistem ogrevanja.

Prednosti kaminskih peči na pelete

Poleg sodobne tehnologije in delovanja, kaminske peči na pelete odlikuje tudi dostopna, ugodna cena. Z njimi bomo ustvarili odlično toplo atmosfero, poleg tega pa seveda zagotovili ogrevanje naših prostorov. Kaminska peč na pelete je sestavljena iz kaminskega vložka in steklenih vratc. Slednja služijo kot sredstvo za varovanje pred požarom in izpustom škodljivih dimnih plinov v prostor, obenem pa omogočajo še boljši izkoristek izgorevanja energenta.

 Kaminske peči na pelete so zelo uporabne naprave, ki bodo naš prostor kmalu po začetku kurjenja začele ogrevati, ob koncu kurjenja pa se bodo prostori kmalu ohladili. Podobno kot lončene peči, kaminske peči segrevajo naš prostor s sevanjem in konvekcijo. Zaradi zmanjšanega kroženja zraka se raznašanje prašnih delcev po zraku zmanjša, ohrani pa se primerna vlažnost prostora.

Čeprav imajo kaminske peči na pelete nameščena steklena varnostna vrata, je potrebna previdnost pri namestitvi. Postavimo jo stran od lesenih in vnetljivih kosov. Prav tako vnetljivih snovi tudi ne postavljajmo na kaminsko peč ali v njeno bližino.

Sodobna tehnologija prinaša preprosto, daljinsko upravljanje s kaminsko pečjo na pelete prek internetne povezave s pametnim telefonom ali tablico.

Kamini in kaminske peči na pelete znamke Seguin odlikujejo:

·         varovalo za vrata, ki preprečuje delovanje peči, če vrata niso dobro zaprta

·         zunanji dovod zraka za zgorevanje

·         24 - urno delovanje

·         tiho delovanje

·         tedenski programator in še več

·         veliki zalogovnik za pelete

·         idealne za nizkoenergijske in pasivne hiše