Domov     Kontaktni podatki     Zgodba o ognju     Energijska učinkovitost     Splošni pogoji uporabe     Vroče novice

IHS SmartControl, revolucionarna novost pri ogrevanju na drva

Sistem IHS SmartControl poveča izkoristek ogrevalnih naprav za 17%, zmanjša porabo lesa za 50%, zmanjšuje pa tudi emisije delcev v ozračje . Vse to je mogoče regulirati pri zahtevani temperaturi.

Več


    

Trije novi, cenovno ugodni kamini Seguin

Izkoristi jesensko – zimski čas za nakup novega kamina, kaminskega vložka ali kaminske peči. Kamini priznanega francoskega proizvajalca Seguin so izredno kakovostne ogrevalne naprave, na slovenskem trgu so prisotni že 5 let, v svetu so znani po izredni uč

Več


    

Segajo vaši stroški ogrevanja v nebo?

Zamenjajte zastarele načine ogrevanja z sodobnimi ogrevalnimi napravami. Temu ukrepu v prid govori kar nekaj dobrih argumentov.

Več


    

Ste pred kurilno sezono že ometli dimnik?

Le očiščen dimnik in kamin brez sajastih oblog omogočata učinkovito gorenje ter s tem najboljši izkoristek energenta – lesa.

Več


    

Kako zakuriti v kaminu?

Pri prižiganju ognja v kaminu obstaja tehnika vžiga od zgoraj navzdol. Izvedba je povsem enostavna in zagotavljamo vam, da bo v vašem kaminu vselej prijetno prasketal ogenj.

Več


    

Kako izračunati, koliko energenta bomo potrebovali?

Francosko podjetje Seguin je prav za pomoč svojim kupcem kaminov in kaminskih peči izdelalo praktično spletno aplikacijo, s pomočjo katere lahko izračunate, koliko energenta boste v vašem gospodinjstvu potrebovali v prihajajočih zimskih mesecih, da vam ga

Več


    

Kako pravilno shranjevati drva za kamin?

Uporaba suhih drv je ključnega pomena za optimalno delovanja vašega kamina ali kaminske peči. Vsebnost vlage v lesu mora biti nižja od 20%. Drva skladiščimo na suhem in zračenem mestu. Idealno je razrezanim polenom narediti

Več


    

Kakšen kamin izbrati glede na svoj življenjski slog?

To je poglavitno vprašanje, ko se odločate za nakup kamina. Katerega boste izbrali, je odvisno od vašega načina življenja, kje prebivate - stanujete v hiši ali stanovanju, koliko časa preživite doma – glede na vaše odgovore lahko izberete ustrezen kamin.

Več


    

Kaj moramo vedeti preden izberemo kamin

Kamini na drva ali na pelete, prostostoječi kamini ali kaminski vložki? To ni več dilema, ko si odgovorite, kje v svojem domu si želite, da bi kamin stal in kateri energent boste uporabljali zanj.

Več


    

Sejem MOS in Kamini Seguin

Jesen je s hladnejšim vremenom in začetkom novega šolskega leta vkorakala k nam in pravi čas je za razmislek, na kakšen način se bomo letos ogrevali. V tem času se v Celju vsako leto odvije MOS – Mednarodni obrtni sejem, na katerem se že 52 let zapovrstjo

Več


    

Moč kamina je pomembna

Predimenzionirani kamin in kaminske peči povzročajo uporabniku precej težav, saj prostor zelo hitro segrejejo na neprijetno temperaturo, na kar zelo težko vplivamo.

Več


    

Peleti sodijo med najugodnejše energente

Toplozračna kaminska peč na pelete prostor ogreva s pomočjo sevanja in kroženja zraka. Zelo dobro se obnese kot dodatni vir ogrevanja, nameščen imajo lahko tudi ventilator.

Več


    

Kamin s kaminskim vložkom na drva

Prav tako ogrevanje na drva ne pomeni le CO2 nevtralnega ogrevanja, pač pa tudi ogrevanje z obnovljivim virom.

Več


    

IHS SMARTCONTROL, A REVOLUTION IN THE WOOD HEATING SECTOR

reated a common company to implement and operate a new system

Več


    

Izgorevanje

Z izgradnjo dimnika je narejena podlaga za morebitno menjavo načina ogrevanja. Pri tem je zanimivo tudi dejstvo, da cena za moderen in varen dimnik predstavlja le 1 % cene gradnje objekta.

Več


    

Kako dobro dimnik tesni?

Dimniška cev mora namreč dobro tesniti.

Več